joi, aprilie 25, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieTranscarpatia a ales calea creării unui sistem energetic descentralizat

Transcarpatia a ales calea creării unui sistem energetic descentralizat

Transcarpatia devine independentă din punct de vedere energetic, scrie șeful AMR, Viktor Mykyta  pe pagiba de facebook.

Deja din   2022, am început să lucrăm pentru a încuraja întreprinderile și gospodăriile să creeze un sistem autonom de alimentare cu energie pentru propria funcționare, folosind energia solară.

Unul dintre pachetele de sprijin a fost programul „Energy Help” pentru a ajuta locuitorii în fața crizei energetice, care, în special, le-a permis să achiziționeze și să instaleze surse de energie alternativă. Acest proiect încurajează, de asemenea, oamenii să investească în crearea unui sistem autonom de alimentare cu energie în scopul funcționării propriu-zise.

În prezent, Transcarpatia se numără printre liderii din țară în ceea ce privește raportul dintre numărul de instalații de generare a energiei solare în gospodăriile private și numărul de consumatori casnici.

La 1 martie 2024, în regiune erau montate 4.836 de instalații de generare a energiei solare în gospodăriile private.

Capacitatea totală a instalațiilor de generare a energiei solare din gospodăriile private este de 138 de megawați.

În timpul orelor de vârf din lunile de vară, cu  sarcina  în Zakarpattia de aproximativ 330 de megawați, capacitatea de generare a gospodăriilor private acoperă până la 31% din sarcina regiunii.

Cu alte cuvinte, fiecare gospodărie echipată cu un sistem autonom de alimentare cu energie electrică pentru propria funcționare poate furniza energie electrică mai multor gospodării vecine, în funcție de capacitatea sa.

În același timp, în regiune există întreprinderi care exploatează 65 de unități generatoare pentru producerea de energie electrică din radiații solare, cu o capacitate totală de 244 megawați.

Astfel, gospodăriile private și întreprinderile din regiune care produc energie electrică din energie solară sunt capabile să satisfacă pe deplin nevoile regiunii noastre.

Inamicul continuă să atace instalațiile energetice din întreaga țară, lăsând regiunile din prima linie fără energie electrică și deteriorând infrastructura din alte regiuni.

Prin crearea unui sistem energetic descentralizat în fiecare regiune, vom putea asigura securitatea energetică a întregii țări, fără a da inamicului șansa de a intimida societatea prin limitarea nevoilor de bază ale existenței.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments