vineri, martie 29, 2024
spot_img
AcasăDiverseDepozite de gunoi,descoperite în apropierea minei de sare din Slatina

Depozite de gunoi,descoperite în apropierea minei de sare din Slatina

Depozite de gunoi, PET-uri în dolinele carstice de prăbușire și poluarea pârâului God au fost descoperite în apropierea minei de sare din Slatina, scrie publicația Teacivska pravda.

Inspectoratul de stat pentru protecția mediului din regiunea Transcarpatia a înființat o comisie formată din reprezentanți ai consiliului sătesc Slatina ai Administrației de stat din raionul Teaciv – Administrația militară a raionului Tyachiv, Direcția principală a Serviciului de stat pentru situații de urgență din regiune, întreprinderii de stat Direcția de producție pentru lichidarea minei de sare Slatina și Administrația militară a regiunii pentru a monitoriza starea mediului în zona  minei  de sare.

Comisia a inspectat teritoriul minei de sare Slatina  și a descoperit depozite ilegale de deșeuri, PET-uri în doline și echipamente pentru extragerea apei din doline (în momentul inspecției nu se extrăgea apă).

De asemenea, în cadrul inspecției au fost prelevate probe de apă de suprafață din doline: 1200 m deasupra confluenței pârâului God, care curge din mina de sare, în râul Tisa, pârâul Glod; râul Tisa la 500 m sub confluența pârâului Glod. Măsurătorile referitoare la compoziția și proprietățile apei au arătat că la 500 m sub confluența pârâului Glod în râul Tysa au fost depășite concentrațiile maxime admise pentru următorii indicatori: solide în suspensie – de 1,2 ori și reziduuri uscate – de 1,4 ori.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments