joi, aprilie 25, 2024
spot_img
AcasăPoliticPremierul Viktor Orban a declarat că Ucraina ar trebui să devină o...

Premierul Viktor Orban a declarat că Ucraina ar trebui să devină o „zonă-tampon” între Rusia și Occident, fără a adera la UE și NATO

El a făcut această afirmație în timpul unei conversații cu fostul cancelar austriac Wolfgang Schussel, relatează agenția de presă ungară Telex.
„Fie că vă place sau nu, fie că ucrainenilor le place sau nu, Ucraina este acolo unde este pe hartă. Cea mai bună perspectivă este ca ea să fie o zonă tampon între Rusia și Occident – cu garanții de securitate, bineînțeles. Dacă acest lucru nu funcționează, Ucraina va pierde teritoriu”, a declarat Orban.
El a susținut că Rusia ar fi „nu va accepta niciodată” faptul că la granițele sale va apărea un nou membru NATO și UE.
Șeful guvernului ungar a mai spus că Rusia nu va lua în serios Ucraina ca partener în negocieri – „doar SUA și, eventual, UE”.
Potrivit lui Orban, europenii, în general, nu sunt „suficient de puternici” pentru ca Rusia să îi ia în serios.
„Acesta este război. Trebuie să dăm dovadă de forță și să le spunem clar rușilor: noi avem interesele noastre, ei le au pe ale lor și putem negocia pe această bază”, a spus el.
Anterior, Orban a declarat că „a făcut totul pentru țara sa” înainte de a accepta acordul UE de 50 de miliarde de euro pentru acordarea de noi ajutoare Ucrainei.
O serie de politicieni europeni de dreapta încearcă să-l aducă pe Orban prim-ministrul Ungariei în „familia lor politică” – Bloomberg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments