vineri, iunie 28, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяКонсульство України в Чехії: тепер отримати послугу можна лише за наявності військово-облікового...

Консульство України в Чехії: тепер отримати послугу можна лише за наявності військово-облікового документу

Починаючи з 18 червня українцям призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають/проживають за кордоном, разом із документами, які необхідні для отримання обраної консульської послуги, мають також подати свій військово-обліковий документ у електронному вигляді.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбук „Консульство України в місті Брно”.

Йдеться про електронний військово-обліковий документ, який відображається у застосунку (Резерв+) на смартфоні користувача та містить перевірені дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Його можна сформувати самостійно після актуалізації власних даних в електронному кабінеті призовника.

Для отримання консульської послуги електронний військово-обліковий документ має бути достовірним і актуальним, тобто сформованим не раніше, ніж за 3 дні до звернення до консульської установи. Якщо документ старіший за 3 дні, перед зверненням слід заново сформувати його в електронному кабінеті призовника.

Зісканувавши код зі смартфона заявника консул зможе у режимі реального часу отримати підтвердження актуальності військово-облікових даних заявника та можливості отримати консульську послугу.

В мобільному застосунку для військовозобов’язаних можна буде уточнити мобільний номер телефону, місце фактичного проживання та адресу електронної пошти, як це визначено законодавством.

З 18 червня у застосунку з’явиться можливість після уточнення своїх даних сформувати витяг з реєстру Оберіг з особистими персональними та службовими даними, які зберігаються в реєстрі (електронний військово-обліковий документ).

З усіх додаткових запитань щодо роботи застосунку необхідно звертатися у службу підтримки, яку забезпечує Міністерство оборони України.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments