duminică, iunie 23, 2024
spot_img
AcasăКультураРумунія профінансує навчання українських пілотів на F16

Румунія профінансує навчання українських пілотів на F16

Румунія профінансує навчання українських пілотів на винищувачі F-16, які відбуватимуться  на авіабазі Фетешть.

Про це повідомляє видання Profit.

Країна використає бюджет міністерства оборони для покриття витрат, які виникнуть унаслідок перебування українських пілотів та технічного персоналу на румунській авіабазі.

Насамперед ідеться про витрати на проживання, харчування, транспорт, паливо, спожите в процесі навчання, надання спеціального обладнання та інших супутніх товарів і послуг.

В опублікованому документі не наводиться оцінка витрат на навчання, але зазначається, що додаткове фінансування не потрібне на додачу до вже виділених коштів.

«З огляду на чутливий характер робіт та послуг, які будуть укладені за контрактом, а також конфіденційний характер діяльності з підготовки українського персоналу, законодавство, що регулює державні закупівлі, не може бути застосоване», – йдеться в опублікованому документі Міністерства оборони Румунії.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року на авіабазі Фетешть був відкритий навчальний центр F-16, де окрім українських пілотів, навчання також будуть проходити румунські.

Центр був створений спільно з іншими союзниками й компанією Lockheed Martin, яка є виробником цих американських бойових літаків. Він відповідає вимогам підготовки пілотів країн НАТО.

Окрім Румунії, тренування українських пілотів відбуваються в США, Данії, Франції, а також Сполученому Королівстві.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments