vineri, iunie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieConsulatul Ucrainei în Republica Cehă: Acum puteți beneficia de servicii doar dacă...

Consulatul Ucrainei în Republica Cehă: Acum puteți beneficia de servicii doar dacă aveți un document de înregistrare militară

Începând din 18 iunie, ucrainenii cu vârsta de recrutare (18-60 de ani) care se află/domiciliază în străinătate, alături de documentele necesare pentru a beneficia de serviciul consular ales, trebuie să prezinte și documentul de înregistrare militară în format electronic.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Consulatului Ucrainei la Brno.

Este vorba despre un document de înregistrare militară în format electronic, care este afișat în aplicația (Reserve+) pe smartphone-ul utilizatorului și care conține date verificate din Registrul unic de stat al recruților, persoanelor obligate la serviciul militar și rezerviștilor. Acesta poate fi creat în mod independent după actualizarea propriilor date în cabinetul electronic al сonscrisului.

Pentru a beneficia de un serviciu consular, documentul electronic de înregistrare militară trebuie să fie fiabil și actualizat, adică să fie generat cu cel puțin 3 zile înainte de a se prezenta la un birou consular. În cazul în care documentul este mai vechi de 3 zile, acesta trebuie să fie generat din nou în cabinetul electronic al recruților înainte de a depune cererea.

Prin scanarea codului de pe smartphone-ul solicitantului, consulul va putea primi o confirmare în timp real a datelor de înregistrare militară a solicitantului și posibilitatea de a beneficia de servicii consulare.

Aplicația mobilă pentru persoanele obligate la serviciul militar va permite acestora să își precizeze numărul de telefon mobil, locul de reședință efectivă și adresa de e-mail, conform legii.

Începând cu 18 iunie, aplicația va permite utilizatorilor să genereze un extras din registrul Oberig cu datele personale și de serviciu stocate în registru (un document electronic de înregistrare militară) după actualizarea datelor lor.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la aplicație, vă rugăm să contactați serviciul de asistență oferit de Ministerul Apărării din Ucraina.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments