vineri, iunie 28, 2024
spot_img
AcasăCultură"Două secole - un război": o expoziție care combină fotografii din două...

„Două secole – un război”: o expoziție care combină fotografii din două războaie, la Ujgorod

O expoziție care combină fotografii din două războaie – al Doilea Război Mondial și actualul război ruso-ucrainean – a fost deschisă  recent  în Piața Teatralna din Ujgorod.

Este simbolic faptul că expoziția a fost deschisă de Ziua de doliu și comemorare a victimelor războiului, care este sărbătorită anual la 22 iunie, ziua în care a început războiul germano-sovietic, care a costat viața unuia din cinci ucraineni.

Seria de expoziții a început în 2017. Unele dintre lucrări au călătorit deja în orașe din Ucraina și din străinătate. Standurile prezintă fotografii și materiale din Armata Insurgentă Ucraineană și fotografii documentare din războiul ruso-ucrainean. Granița dintre aceste două fotografii este separată de sârmă ghimpată, care se rupe în momentul conectării. Aceasta este sârma ghimpată în care guvernul sovietic ne-a închis timp de mulți ani, au remarcat organizatorii. Iar războiul care are loc acum poate fi o victorie asupra imperialismului rus care se desfășoară pe teritoriul nostru de atâția ani.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments