vineri, iunie 28, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieÎncepe campania de admitere în Ucraina

Începe campania de admitere în Ucraina

Procesul de admitere 2024 este pe cale să demareze, iar pentru mii de candidați din întreaga Ucraină, acest lucru înseamnă o perioadă de emoție, așteptare și, bineînțeles, de pregătire.

 Pentru a vă ajuta să vă orientați în această procedură complexă, am pregătit un articol care vă va informa în detaliu despre toate etapele cheie ale admiterii, termenele limită pentru depunerea documentelor, organizarea concursurilor și interviurilor, precum și despre formarea listelor cu cei recomandați pentru admitere și admiterea efectivă în instituțiile de învățământ superior.

Înregistrarea cabinetului electronic al candidatului

Primul pas pe drumul spre o diplomă râvnită este înregistrarea unui cabinet electronic. Această procedură va începe la 1 iulie 2024 și va dura până la începerea procesului de admitere. În timpul înregistrării, va trebui să creați un profil, să completați un chestionar și să încărcați documentele necesare, inclusiv o fotografie, scanări ale pașaportului și ale certificatului de studii.

Acceptarea documentelor

Procesul de admitere la instituțiile de învățământ superior din Ucraina va începe la 19 iulie 2024 și va dura până la 31 iulie, ora 18:00. În această perioadă, veți putea candida la 5 instituții în 3 domenii de studiu. Vă rugăm să rețineți că, pe lângă pachetul de bază de documente, la unele specializări pot fi solicitate certificate suplimentare, rezultate ale unor concursuri de creație sau examene medicale.

Interviuri și concursuri de creație

Pentru anumite categorii de candidați, precum și pentru admiterea la anumite specializări, pe lângă rezultatele la testele naționale  poate fi necesar un interviu sau un concurs de creație. Înscrierea la aceste proceduri pentru forma de studiu finanțată de stat va dura între 3 și 10 iulie, iar pentru forma de studiu cu contract – între 3 și 25 iulie inclusiv. Datele concursurilor de creație sunt stabilite de fiecare instituție în mod independent, dar, de obicei, acestea au loc în valuri pe parcursul lunii iulie.

Publicarea listelor de clasificare

După finalizarea procesului de înscriere, a interviurilor și a concursurilor de creație (dacă este cazul), se formează listele de clasament ale candidaților. Publicarea acestor liste cu recomandări pentru admiterea la forma de învățământ finanțată de stat va avea loc cel târziu la 5 august. Solicitanții care au primit recomandări trebuie să îndeplinească toate cerințele și să depună documentele originale la instituție până la 8 august. Admiterea la programul finanțat de stat se realizează până la 10 august.

Admiterea la forma de învățământ cu contract

Pentru candidații la forma contractuală de studiu, termenele de publicare a listelor cu recomandări și de înscriere sunt ceva mai diferite. Notificarea de înscriere la forma contractuală va dura până la 30 august 2024 inclusiv.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments