joi, iulie 4, 2024
spot_img
AcasăDiverse"Kikimora într-o geantă de cosmetice": voluntarii din regiunea Transcarpatia  fac costume de...

„Kikimora într-o geantă de cosmetice”: voluntarii din regiunea Transcarpatia  fac costume de camuflaj pentru armată

Voluntarii din Transcarpatia au primit o cerere pentru 100 de costume de camuflaj pentru militari, sau kikimora, așa cum sunt numite de voluntarii înșiși. Astfel, în urmă cu două săptămâni, în districtul Mukachevo a fost lansată campania Kikimora într-o pungă de cosmetice.

Kikimora este un veșmânt special de camuflaj folosit de soldați. Pentru a o confecționa, aceștia folosesc pânză de sac veche, frânghii, hamuri, filatbond

Zoya Turyanytsia reprezintă ONG-ul „Plasa de camuflaj Mucacevoo”. Ea spune că, în urmă cu două săptămâni, voluntarii au primit o solicitare din partea armatei pentru 100 de costume  kikimora. Femeia a distribuit materiale pentru confecționarea costumelor de camuflaj prietenilor și cunoscuților săi.

„Pentru kikimori, avem nevoie de o bază, pe care o cumpărăm în Odesa datorită donațiilor. Este o bobină lungă de 50 de metri. O tăiem într-un metru și jumătate lățime și le-o dăm împreună cu fâșii. Le oferim sub formă de set, astfel încât femeile să poată face acest lucru chiar și acasă”, spune Zoya Turyanytsia.

La 88 de ani, bunica lui Zoya, Olga Tegze, s-a alăturat și ea campaniei și țese un costum de camuflaj pe terasa casei sale.

„Pentru o femeie normală, care trebuie să gătească, să-și hrănească familia și să facă curat în casă, durează două săptămâni. Pentru un fan, care va fi hrănit și îngrijit de familia sa și doar va sta și va împleti, va dura aproximativ o săptămână”, adaugă Zoya Turyanytsia.

În prezent, 20 de costume de camuflaj sunt în lucru. Când vor fi gata, acestea vor fi trimise în prima linie pentru Garda Națională. În plus față de kikimora, voluntarii asociației „Plasa de camuflaj Mucacevo fac huse de camuflaj aproape de la începutul invaziei de amploare.

Voluntarul Stas Tarakanov a unit în jurul său oameni cu aceleași idei. Ei spun că, în tot acest timp, au confecționat și trimis deja 35.000 de metri pătrați de plase de camuflaj și peste 100 de kikimora către apărători.

„Stas Tarakanov se ocupă de achiziționarea bazei și de colectarea donațiilor, în timp ce eu sunt implicată în munca tehnică: să le furnizez tuturor țesături și materiale la timp, să îi instruiesc, să verific calitatea”Voluntarii spun că cererea de costume de camuflaj rămâne la un nivel ridicat. Așa că îi îndeamnă pe toți să se alăture și să ajute la îndeplinirea cererii armatei. Cei care doresc să participe la procesul de țesut kikimori îi pot contacta pe voluntari prin intermediul paginii de Facebook.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments