duminică, iulie 7, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieLiceul Teoretic German va găzdui Tabăra Națională de Matematică “Lions Club Someș”

Liceul Teoretic German va găzdui Tabăra Națională de Matematică “Lions Club Someș”

În perioada 08-13 iulie 2024 se va desfășura cea de-a V-a ediție a Taberei Naționale de Matematică “Lions Club Someș” Satu Mare. Deschiderea oficială va avea loc în sala festivă a Liceului Teoretic German, în data de 8 iulie, ora 9.00.

Organizatorii acestei tabere sunt „Lions Club Someş” Satu Mare, prin preşedinte Dr.Marta Bzduch, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Societatea de Ştiinţe Matematice din România – filiala Satu Mare şi Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare, prin director prof. Maria Reiz, Primaria Ardud,  Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, Ardud. La această activitate educațională și recreativă, în același timp, vor participa peste 35 de copii din șapte județe.

Programul taberei este structurat pe activități variate și tematice, care sunt corespondente cu gândurile, abilitățile, aptitudinile, sentimentele și valorile proprii ale tinerilor, precum: Ziua autocunoașterii, Ziua întoarcerii în timp, Ziua educației pentru sănătate, Ziua centrării pe performanță și Ziua matematicii.

Astfel, în cadrul Taberei Naționale de Matematică se vor desfășura activități de predare-învățare, coordonate de profesori de matematică din județ, activități de inițiere/învățare intensivă a limbii germane, workshopuri tematice de dezvoltare  personală, activități de robotică, activități privind sănătatea, excursii, concurs de matematică, respectiv un concurs „Vânătorii de comori” – vizitarea orașului Satu Mare.

Organizatorii taberei consideră că prin acest demers, pe lângă activitățile matematice, elevii au posibilitatea de a socializa, de a împărtăși impresii, de a-și dezvolta noi orizonturi lingvistice, informatice și de autocunoaștere.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments