duminică, iunie 30, 2024
spot_img
AcasăDiversePreședintele slovac: țara sa se va alătura inițiativei cehe de a achiziționa...

Președintele slovac: țara sa se va alătura inițiativei cehe de a achiziționa obuze pentru Ucraina

El a declarat miercuri, 26 iunie, că o parte din muniția care urmează să fie furnizată va fi renovată la uzinele slovace, informează TASR.

„Slovacia a sporit producția la uzinele sale, unde este produsă sau restaurată muniția de calibrul necesar”, a declarat el după întâlnirea cu omologul său ceh Petr Pavel la Praga.

Liderul slovac a mai spus că și-a programat deja întâlnirea cu Volodymyr Zelenskyy. Aceasta va avea loc fie săptămâna aceasta la Bruxelles, în timpul Consiliului European, fie în timpul viitorului summit NATO de la Washington.

Trebuie remarcat faptul că mai mult de 20 de țări s-au alăturat inițiativei cehe de a achiziționa muniție pentru Ucraina. Cu toate acestea, guvernul slovac nu a participat la campanie, declarând că conflictul „nu are o soluție militară” și că trimiterea de arme în Ucraina „nu va face decât să prelungească războiul”. În consecință, Slovacia nu s-a alăturat inițiativei cehe de a achiziționa muniție pentru Ucraina la nivel de stat.

În februarie, președintele ceh Petr Pavel a anunțat că a găsit aproximativ 800 000 de proiectile de muniție pentru Ucraina în țări terțe. Petr Pavel a făcut apel la UE să sprijine financiar achiziționarea de muniție pentru Ucraina în cadrul așa-numitei inițiative cehe.

Cu toate acestea, după cum a devenit cunoscut, țările aliate ale Ucrainei s-au confruntat cu probleme legate de creșterea prețurilor munițiilor și de calitatea slabă a acestora. Ca urmare, jumătate din proiectilele primite din afara Europei nu pot fi trimise în Ucraina la fel de repede cum era planificat. Prin urmare, acestea trebuie să fie recondiționate la fabricile europene.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments