Home Політичний За два роки війни СБУ затримала дві тисячі зрадників і п’ять тисяч...

За два роки війни СБУ затримала дві тисячі зрадників і п’ять тисяч колаборантів

0

Служба безпеки України після повномасштабного вторгнення Росії посилила напрям контррозвідки, щоб переграти російські спецслужби. Завдяки цьому вдалось викрити 47 російських агентурних мереж.

Про це голова СБУ Василь Малюк розповів в інтерв’ю телеканалу ICTV в ефірі марафону «Єдині новини» у понеділок, 25 березня.

«Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках. СБУ стала воюючою спецслужбою воюючої країни», – зазначив Василь Малюк.

Лише за минулий рік СБУ викрила 47 російських агентурних мереж, до яких у тому числі були залучені і окремі народні депутати, і представники Сил оборони.

«47 агентурних мереж виявлено і затримано минулого року. Понад 2 тисячі держрадників за підозрами затримано з початку війни. І понад 5 тисяч колаборантів. 47 агентурних мереж, для вашого розуміння, – це справжні гадюшники на тілі України. Це негідники які працювали на ворога, і сьогодні ми виявляємо не одноосібних держрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий нами в боротьбі з організованою злочинністю», – повідомив Малюк.

Василь Малюк наголосив, що лише 20% контррозвідувальної діяльності СБУ – це викриття агентурних мереж і виконання необхідних процесуальних дій, пов’язаних із досудовим слідством і підготовкою обвинувальних актів.

«Найбільша агентурна мережа була в Миколаївській області та нараховувала 13 осіб», – повідомив Малюк додавши, що попереду багато сюрпризів від СБУ для ворога.

Exit mobile version