Home Новини УжНУ вперше випустить спеціалістів „Систем штучного інтелекту”. Абітурієнтів запрошують на навчання

УжНУ вперше випустить спеціалістів „Систем штучного інтелекту”. Абітурієнтів запрошують на навчання

0

Днями Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти видало Ужгородському національному університету сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми «Системи штучного інтелекту» з спеціальності Прикладна математика, бакалаврського рівня.

Особливість цієї програми полягає в тому, що паралельно з вивченням класичних напрямків прикладної математики, вивчаються сучасні напрямки комп’ютерних наук по штучному інтелекту: машинне навчання, нейронні мережі, інтелектуальний аналіз даних, інтелектуальні системи та інші.

Така освітня програма дає додаткові «скіли» у майбутньому, адже зараз «бум» штучного інтелекту.

Спеціалісти, які розуміються у постановках задач, можуть підібрати методи, які потребує не тільки ІТ сфера, а й виробництво.

До прикладу, на місцевих великих підприємствах вже створюються автоматизовані лінії, які побудовані на штучному інтелекті, приймаються рішення на основі методів аналізу даних.

Перевагою програми є те, що на ринку праці зараз небагато спеціалістів у яких фокус був саме на штучному інтелекті.

Саме тому їх послуги користуватимуться великим попитом.

«Запрошуємо абітурієнтів, так як математика це вічна класика, всі алгоритми працюють на математиці, а технології дуже швидкоплинні. Здобувачі будуть мати можливість не лише отримати фундаментальну базову освіту, а й сучасний пул технологій», – запрошує кандидатка технічних наук, доцентка кафедри кібернетики та прикладної математики Наталія Кондрук.

Спеціальність 113 «Прикладна математика», ОП „СИСТЕМИ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ”.

Також, в подальшому, наявна можливість стипендіального навчання за програмою двох дипломів (УжНУ- університет Л”Аквіла, Італія) в магістратурі спеціальності 113 ПМ за ОП Науки про дані та інтелектуальні рішення.

Exit mobile version