Home різне У «Дії» з’явиться чат-бот на основі штучного інтелекту

У «Дії» з’явиться чат-бот на основі штучного інтелекту

0

Чат-бот вирішили назвати «Надія»

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нововведення на порталі державних послуг «Дія». Там має з’явитися чат-бот на основі штучного інтелекту, який допомагатиме контактному центру відповідати на звернення. Про це Михайло Федоров розповів у Telegram-каналі у четвер, 29 лютого.

За словами Михайла Федорова, для впровадження функції планують використати технологічне рішення «однієї з топових міжнародних компаній». Втім, назву компанії очільник Мінцирфи не назвав.

«Це буде чат-бот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки «Дії», – розповів Михайло Федоров.

Михайло Федоров розповів, що наразі якість відповідей ШІ-помічника його влаштовує на 80% та запевнив, що буде краще. Крім того, поки що чат-бот повільно працює, але розробники працюють і над цим.

«Це буде революційна технологія не тільки для України, а й для урядів усього світу. Під час бета-тестування зможете навчити помічника якісніше відповідати на запити», – наголосив Михайло Федоров.

Чат-бот вирішили назвати «Надія».

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації розпочало бета-тестування послуги відображення освітніх документів на порталі державних послуг «Дія». За словами Михайла Федорова, у додатку будуть міститися свідоцтво про загальну середню освіту та дипломи про вищу освіту. Також там можна буде зареєструватися на вступ до закладу вищої освіти та влаштуватися на роботу.

Exit mobile version