Home Diverse Cel mai mare monument al lui Lenin din Ucraina, scos la vânzare...

Cel mai mare monument al lui Lenin din Ucraina, scos la vânzare în Zaporizhzhia

0

Prețul de bază pentru monumentul de 23 de metri este de peste 10 milioane UAH.

În Zaporizhzhia a început vânzarea celei mai mari sculpturi din bronz din Ucraina a liderului bolșevic rus Vladimir Lenin. Anunțul a fost făcut duminică, 23 iunie, de Reghina Kharchenko, secretar al Consiliului Local Zaporizhzhia și primar interimar.

În anunțul de pe Prozorro se precizează că sunt scoase la vânzare o sculptură din bronz a lui Lenin, sculpturi din bronz ale unui oțelar, ale unei colhoznice, ale unui electrician, ale unui inginer în construcții civile și litere majuscule și minuscule. Sculptura lui Lenin cântărește peste 12 tone și are 23 de metri înălțime. Prețul de pornire pentru monument este de 10,4 milioane UAH.

Potrivit Reginei Kharchenko, banii strânși vor fi folosiți pentru nevoile Forțelor Armate.

„Transformăm misiunea fostului „teoretician marxist” în resurse pentru a-i ajuta pe apărătorii noștri care ne protejează acum de adepții regimului sovietic”, a scris Kharchenko.

De altfel, monumentul din bronz al lui Lenin din Zaporizhzhia a fost demontat în martie 2016. La 6 iunie 2024, deputații din Consiliul Local Zaporizhzhia au adoptat un proiect de decizie privind scoaterea la licitație a monumentului.

Exit mobile version