Home Diverse Colonelul Vadim Sukharevsky, comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor...

Colonelul Vadim Sukharevsky, comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei

0

Colonelul Vadim Sukharevsky, originar din Beregovo, Transcarpatia  a fost numit comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei conform ordinului ministrului apărării al Ucrainei din 10 iunie 2024. Această informație a fost comunicată de Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene.

Sukharevsky, în vârstă de 39 de ani, a ocupat funcția de adjunct al șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, începând cu 10 februarie 2024. El a participat la conflictul ruso-ucrainean începând din 2014 și a luat parte la prima sa confruntare la Semenivka, în regiunea Donețk, pe 13 mai același an, când era doar locotenent senior și avea porecla „Bursucul”. Suharevskyi a fost primul care a ordonat să se tragă asupra militanților separatiști pentru a-i neutraliza. El a tras din BTR-ul său asupra subordonaților teroristului Ihor Strelkov-Hirkin. La sfârșitul verii, Borsuk a fost rănit. Din 2016, militarul a executat misiuni în direcția Mariupol. Atunci, el făcea parte din brigada a 36-a de infanterie marină.

Rangul de locotenent-colonel l-a primit în iunie 2020. În scurt timp, Suharevskyi a devenit colonel. Deja cu acest rang, el a primit titlul de „Erou al Ucrainei” în 2022.

Exit mobile version