Home Diverse În jur de cinci sute de locuri de muncă noi vor fi...

În jur de cinci sute de locuri de muncă noi vor fi create în Svaleava datorită înființării unui parc industrial în oraș

0

Decizia de includere a parcului industrial „Energy Group” în Registrul parcurilor industriale a fost adoptată de Cabinetul de Miniștri în ședința din 28 iunie 2024.

„Implementarea politicii economice «Made in Ukraine» dă rezultate. Tot mai mulți producători ucraineni se alătură programelor care fac parte din această politică. De exemplu, înființarea parcului industrial «Energy Group» a fost o inițiativă directă a mediului de afaceri, susținută de autoritățile locale. În final, țara va avea o nouă producție, aproximativ 500 de locuitori locali vor obține locuri de muncă, iar bugetele statului și locale vor beneficia de venituri suplimentare”, a menționat adjunctul Ministrului Economiei, Vitalii Kindratiiv.

Conform conceptului parcului industrial, pe teritoriul său va fi construită o fabrică pentru producția de ferestre și uși din metal-plastic, sisteme glisante și componentele acestora. Se preconizează că producția va începe în decembrie 2024.

Pentru amenajarea parcului, inițiatorul său de creare, compania gestionară și investitorii participanți vor investi în total 876,5 milioane de grivne, inclusiv fonduri de la companii străine.

Împreună cu „Energy Group”, în Ucraina există deja 82 de parcuri industriale.

Programul de dezvoltare a parcurilor industriale face parte din politica economică «Made in Ukraine», menită să stimuleze dezvoltarea producției naționale cu valoare adăugată ridicată.

În bugetul de stat pentru anul 2024, pentru implementarea programului de dezvoltare a parcurilor industriale au fost alocate 1 miliard de grivne. Aceste fonduri vor fi folosite pentru cofinanțarea infrastructurii inginerice și de transport, precum și pentru rambursarea parțială a costurilor de conectare la rețelele electrice. Depunerea cererilor în cadrul programului va avea loc până la 15 august 2024.

Exit mobile version