Home Cultură La Ujgorod a fost creat un traseu turistic cu mini-sculpturi

La Ujgorod a fost creat un traseu turistic cu mini-sculpturi

0

În fiecare an, orașul Ujgorod atrage turiștii și îi fascinează cu arhitectura sa de epocă, cafeaua aromată și minisculpturile fabuloase, majoritatea fiind amplasate în centrul orașului.

Există deja 65 de mini-sculpturi în orașul Ujgorod și mai mult de o sută în total în regiune. Acestea sunt operele sculptorilor Mykhailo Kolodko, Roman Murnyk, Stepan Rusnak, Vasyl Kryvanych și alții. A fost creat un traseu turistic special pentru a facilita găsirea punctelor de atracție turistică ale orașului.

– Am creat o resursă în care am adunat toate informațiile despre mini-sculpturi. Aceasta este o hartă interactivă care îi ajută pe turiști să se familiarizeze cu minisculpturile și să creeze un traseu către acestea. În general, mini-sculpturile vă permit să vedeți orașul dintr-o perspectivă complet diferită. Pentru a face acest lucru, un turist poate cumpăra o hartă interactivă cu autocolante și poate îndeplini o misiune în căutarea mini-sculpturilor. În același timp, toate hărțile au un cod QR pentru a citi informații despre aceste atracții turistice. Am creat, de asemenea, diverse produse turistice: hărți, shopperi cu imagini ale mini-sculpturilor, cești, cărți poștale și albume de colorat pentru copii”, a declarat Inessa Izay, șefa operatorului turistic MUSE-Travel.

La rândul său, Viktor Opalenyk, șeful Asociației de tururi ghidate, a remarcat

– Pe lângă harta cu autocolante, care va fi distribuită gratuit, le oferim turiștilor posibilitatea de a explora orașul pe cont propriu. Se poate spune că Ujgorodul a început tradiția instalării de mini-sculpturi. Ulterior, acestea au apărut în Kiev și Dnipro. Pretutindeni ele reprezintă un adevărat magnet turistic.   Avem în plan un alt produs turistic – o turbo boxă. Prezentarea acesteia va avea loc mai târziu”, a declarat Viktor Opalenyk.

„Fiecare sculptură are legătură directă sau indirectă cu orașul Ujgorod sau Transcarpatia, fiecare dintre ele este un fel de mini-portret al unor figuri istorice interesante, demne de atenție, personaje sau eroi mitici care au avut sau au un impact”, spun operatorii din turism.

O colecție unică de suveniruri de diferite tipuri a fost, de asemenea, creată pentru a ameliora atractivitatea turistică a orașului Ujgorod.

Exit mobile version