Home Diverse Podul avariat peste râul Teresva este în curs de demontare în Transcarpatia

Podul avariat peste râul Teresva este în curs de demontare în Transcarpatia

0

Un pod peste râul Teresva, din care o parte s-a prăbușit în iulie 2023, va fi demontat în Transcarpatia.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Administrației Militare Regionale.

Lucrările vor fi efectuate ca parte a proiectului de reconstrucție a trecerii râului Teresva pe drumul de importanță națională H-09 Mucacevo – Rahiv – Bogorodceany – Ivano-Frankivsk – Rohatyn – Bibrka – Lviv.

„Antreprenorul responsabil de reconstrucție va pregăti un program de lucru în termen de o săptămână, acesta va fi convenit și proiectul va demara la începutul lunii august. În plus față de demontarea instalației, se planifică, de asemenea, mutarea unei conducte de gaz, curățarea albiei râului etc.

Data de începere a lucrărilor, precum și programul în care nu va exista alimentare cu gaz din cauza mutării conductei vor fi făcute publice în avans.

„Calendarul este foarte limitat, acum este momentul ideal: nivelul apei este scăzut, iar locuitorii anumitor localități vor simți deconectarea temporară forțată de la alimentarea cu gaze mai puțin acut decât, de exemplu, toamna sau iarna”, a adăugat Myroslav Biletskyi, prim-adjunct al șefului AMR.

Ce se știe

În Transcarpatia, la 24 iulie 2023, un pod peste râul Teresva s-a prăbușit pe autostrada Mucacevo-Lviv în satul Bedevlya din raionul Teaciv. Cinci persoane, inclusiv trei copii, au fost rănite ca urmare a prăbușirii podului.

 Câteva zile mai târziu, a fost finalizată instalarea unui pod mecanizat greu peste râu. În seara zilei de 20 octombrie, traversarea temporară a râului Teresva în Transcarpatia a fost scufundată complet. Aceasta a fost refăcută ulterior.

Instalarea podului modular a început în luna august. La sfârșitul lunii noiembrie, toate părțile podului de transport peste râul Teresva au fost finalizate. La 23 noiembrie 2023, pe podul modular a fost efectuat un test de circulație a vehiculelor. La 2 ianuarie, traficul pe podul modular a fost permis pentru camioanele cu o greutate de până la 40 de tone.

Exit mobile version