Home Administrație Primarul orașului Mucacevo reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei

Primarul orașului Mucacevo reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei

0

Serviciul de Securitate al Ucrainei și Biroul Național Anticorupție i-au reținut pe primarul orașului Mucacevo, Andriy Baloga, și pe șeful Consiliului Raional Mucacevo, Mykhailo Lanyo, în Transcarpatia . Aceștia sunt suspectați de abuz în serviciu pentru a vinde un teren de 3 hectare în centrul orașului la un preț redus.

Acest lucru a fost raportat pentru Suspilne de către Wanda Milo, purtătoare de cuvânt a Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Transcarpatia .

Potrivit acesteia, organizatorul schemei este președintele consiliului raional, o autoritate influentă în mediul infracțional din regiune. În trecut, acesta a fost ales de două ori în calitate de deputat, la acea vreme din partea Partidului Regiunilor, acum interzis.

„La o ședință a consiliului municipal, primarul a asigurat primirea deciziei  de a vinde terenul la un preț de aproape 9 ori mai mic. Cumpărătorul parcelei de teren a fost o companie privată al cărei controlor real este șeful consiliului raional. La baza acestei decizii a stat o evaluare monetară realizată de un expert, care a subestimat valoarea parcelei de teren. Conform cazului, proprietarii companiei de evaluare au fost mituiți pentru aceasta. Ca urmare a acestor tranzacții cu terenul cu o valoare de piață de 84,6 milioane UAH, acesta a fost vândut pentru 9,6 milioane UAH”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

În plus, primarul a acordat personal companiei un plan de plată amânată pe 6 luni. Ofițerii de aplicare a legii i-au reținut acum pe primar, pe șeful consiliului raional și pe fostul șef al departamentului de proprietate comunală și relații funciare al consiliului municipal, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Funcționarilor, precum și celor doi proprietari ai societății de evaluare și evaluatorului li se comunică o notificare de suspiciune în temeiul

Art. 358 (Falsificarea de documente, sigilii, ștampile și formulare, vânzarea sau utilizarea de documente, sigilii, ștampile falsificate);

Art. 364 (Abuzul de putere sau de poziția oficială);

art. 368-4 (coruperea unei persoane care furnizează servicii publice).

Primarul și șeful consiliului districtual riscă între 3 și 6 ani de închisoare, cu interdicția de a ocupa anumite funcții sau de a desfășura anumite activități timp de până la 3 ani.

Consiliul municipal Mucacevo a declarat că funcționarii sunt încrezători în legalitatea acțiunilor lor și sunt pregătiți să își probeze cauza în instanță. Suspilne incearcă să obțină un comentariu de la avocatul primarului de Mucacevo.

Exit mobile version