Home Diverse SBU a găsit literatură antiucraineană în rețeaua de magazine bisericești ale Bisericii...

SBU a găsit literatură antiucraineană în rețeaua de magazine bisericești ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia moscovită

0

Într-o rețea de magazine bisericești ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia moscovită a fost distribuită literatură antiucraineană. Ofițerii de aplicare a legii au confiscat publicații pro-rusești care promovau intoleranța religioasă și justificau războiul Rusiei.

Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Se menționează că loturi de astfel de exemplare au fost găsite în Ujgorod, Zhytomyr, Mykolaiv și Kiev pe teritoriul uneia dintre rețelele de magazine bisericești..

„Proprietarii acestor magazine au comandat literatură de propagandă în vrac de la o tipografie din regiunea Ternopil”, se arată în raport.

Examinarea lingvistică criminalistică a confirmat că exemplarele găsite justificau agresiunea armată a Federației Ruse și conțineau apeluri la ură interconfesională și intoleranță religioasă.

Proprietarului unuia dintre magazine i s-a comunicat o notificare de suspiciune în temeiul părții 1 a articolului 300 din Codul penal – importul, producerea sau distribuirea de lucrări care promovează cultul violenței și cruzimii, intoleranța și discriminarea rasială, națională sau religioasă.

SBU a adăugat că ancheta este în curs de desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii și pentru a identifica persoanele implicate în activități subversive împotriva Ucrainei.

Exit mobile version