Home Культура Studenții mediciniști din Transcarpatia vor fi instruiți în străinătate

Studenții mediciniști din Transcarpatia vor fi instruiți în străinătate

0

Studenții de la Facultatea de Medicină a Universității Naționale din Ujgorod vor avea în curând posibilitatea de a efectua stagii de practică în spitale din Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România – în regiunile partenere ale regiunii Transcarpatra. Astăzi, președintele Consiliului Regional Transcarpatic, Roman Sarai, și rectorul UzhNU, Volodymyr Smolanka, au semnat un memorandum pe marginea acestui subiect.

Acordurile privind stagiul de practică al studenților transcarpatici în instituții medicale străine de top au fost încheiate în timpul vizitelor recente ale conducerii consiliului regional în țările menționate mai sus. Acest lucru ne va permite să formăm personal medical și să învățăm din experiența colegilor noștri europeni. În special, Transcarpatia are acum nevoie de un număr mare de medici de reabilitare.

Primul grup de 8 studenți, însoțiți de un profesor, va pleca în Republica Cehă la 20 iunie. Timp de două săptămâni, ei vor fi instruiți în cele mai bune spitale din regiunile Kralovo-Hradec și Pardubițe.

Roman Sarai, șeful Consiliului regiunii Transcarpatia , și-a exprimat recunoștința față de conducerea regiunilor partenere. „Suntem sincer recunoscători hatmanilor din regiunile cehe pentru ajutorul acordat în formarea studenților noștri”, a declarat Roman Sarai, „Transcarpatia are nevoie de cunoștințele și abilitățile specialiștilor dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales pentru formarea viitorilor terapeuți de reabilitare.”

Exit mobile version