Home Diverse Zelenskyy a semnat o lege privind o zonă unică de roaming cu...

Zelenskyy a semnat o lege privind o zonă unică de roaming cu UE. Ce va oferi aceasta

0
Молоді люди тримають в руках телефони під час карантину, в Києві, 23 жовтня 2020 р. Кабінет міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року. Фото УНІАН

La 17 iunie, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a semnat proiectul de lege nr. 10265 privind un sistem unic de roaming cu Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost raportat de Rada Supremă și menționat în fișa legii.

Legea asigură aderarea Ucrainei la spațiul comun de roaming UE-Ucraina. Serviciile de telefonie mobilă ucrainene în UE vor fi furnizate în cadrul programului „Roaming Like Home” (RLAH).

RLAH înseamnă că, atunci când călătoriți în UE, apelurile, SMS-urile și datele sunt incluse în pachetul de acasă, în conformitate cu tarifele operatorului dumneavoastră, astfel încât puteți utiliza serviciile de roaming fără costuri suplimentare.

Utilizatorii operatorilor europeni care călătoresc în Ucraina se pot bucura, de asemenea, de avantajele zonei comune de roaming.

La 17 noiembrie 2023, parlamentul ucrainean a înregistrat și înaintat comisiei competente proiectul de lege nr. 10265 privind implementarea legislației europene în materie de roaming.

În aprilie 2023, cabinetul de miniștri a aprobat un document care va permite Ucrainei să încheie un acord de aderare la regimul de roaming fără vize cu UE. Potrivit Ministerului Economiei, această decizie creează condițiile pentru ca Ucraina să adere la regimul pieței interne a UE în domeniul roamingului.

În iulie 2023, 22 de operatori europeni și 7 operatori ucraineni (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ucraina) au prelungit cu încă un an acordul privind roamingul la prețuri accesibile pentru ucrainenii din străinătate.

La 14 februarie 2023, Comisia Europeană a sugerat includerea în Acordul de asociere UE-Ucraina a unei propuneri de eliminare a roaming-ului plătit pentru ucrainenii din Uniunea Europeană.

La 22 mai, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în a doua lectură un proiect de lege privind un sistem unic de roaming cu Uniunea Europeană.

Exit mobile version