Home Адміністрація В обласній дитячій лікарні використовують унікальний метод корекції кінцівок – єдині в...

В обласній дитячій лікарні використовують унікальний метод корекції кінцівок – єдині в Україні

0

Провідні лікарі-ортопеди України  МО та МОЗ два дні навчалися сучасному методу корекції кінцівок. Обласна дитяча лікарня стала господарем  унікального тренінгу «Корекція кінцівок гексаподом», який проведений за участі іноземних лікарів- тренерів та менеджерів.

Тренінг проводився лекційно та практичним способом – тобто  мануально на столах провідні ортопеди України мали змогу побачити та навчитися працювати із медичним апаратом, зрозуміти  алгоритм комп’ютерної навігації та здійснювати математично точну  корекцію. 🦵💪🦶

👩‍⚕️ Як зазначає директорка медичного закладу, депутатка обласноі ради Єлизавета Біров Biró Erzsébet, таким апаратом у лікарні  користуються уже давно, у тому числі допомагають і військовослужбовцям, які отримали травми на війні. Hexapod — найновітніший ортопедичний пристрій для лікування деформацій кінцівок як у дітей так і в дорослих. Лікарка наголошує, що основна перевага даного методу корекції деформацій кінцівок полягає у тому, що він дає можливість  виконувати точну корекцію положення кісткових фрагментів у 3—х площинах, забезпечується  це за рахунок комп’ютерної програми до даного апарату.

🎤«Ми і надалі сприятимемо поширенню цієї унікальної методики і в інших областях країни, адже нині це вкрай актуальна тема у сфері травматології. Відрадно, що серед американських та ірландських професорів-ортопедів військових та цивільних є і наш лікар-ортопед Юрій Дем’ян-молодший, який став офіційним тренером цієї методики», – наголошує Єлизавета Іванівна.

🎤 Керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч від імені депутатського корпусу подякувала медикам-тренерам й менеджерам за роботу, підтримку й допомогу у такий складний для нашої країни час та  вручила Подяки обласноі ради.

Окрема подяка адміністрації  Мукачівського державного університету, на базі якого відбулася унікальна подія.

👩‍🔬👨‍🔬 Серед тренерів: Роман Гайда, доктор медичних наук, полковник (у відставці), професор Університету Брауна та директор ортопедичної травми лікарні Род-Айленд, США; Філіп К. МакКлюр, доктор медичних наук, директор Міжнародного центру подовження кінцівок у Балтіморі, США; Конор Грін, професор Дублінського університетського коледжу, Ірландія;

Джон Е. Герценберг, доктор медичних наук, засновник найвідомішого у світі Балтіморського курсу з деформації кінцівок, почесний директор Міжнародного центру подовження кінцівок, Балтімор, США.

👩🏼‍💻🧑🏽‍💻Менеджери- Джин Раян, старший глобальний менеджер із продуктів, представник відділу відновлення кінцівок;

Юлія Шама, менеджер проекту Razom Co-Pilot США; Лілея Джалюк, керівник проекту Co-Pilot в Україні.

Exit mobile version