Home Administrație Spitalul regional pentru copii utilizează o metodă unică în Ucraina de corecție...

Spitalul regional pentru copii utilizează o metodă unică în Ucraina de corecție a membrelor

0

Chirurgi ortopezi de frunte din cadrul Ministerului Apărării și Ministerului Sănătății din Ucraina au petrecut două zile învățând o metodă modernă de corecție a membrelor. Spitalul regional pentru copii a găzduit un curs de formare unic pe tema „Corecția membrelor cu hexapode”, care s-a desfășurat cu participarea unor medici, formatori și manageri străini.

Formarea a fost realizată într-un mod de prelegere și practic – adică, manual pe mese, ortopezi de frunte din Ucraina au avut ocazia să vadă și să învețe cum să lucreze cu dispozitivul medical, să înțeleagă algoritmul de navigare pe calculator și să efectueze o corecție matematică precisă.

 Potrivit directorului instituției medicale, deputatul consiliului regional Yelizaveta Birov, spitalul utilizează un astfel de dispozitiv de mult timp, inclusiv pentru a ajuta militarii care au fost răniți în război. Hexapoda este cel mai recent dispozitiv ortopedic pentru tratarea deformărilor membrelor atât la copii, cât și la adulți. Medicul subliniază că principalul avantaj al acestei metode de corectare a deformărilor membrelor este că permite corectarea precisă a poziției fragmentelor osoase în 3 planuri, lucru asigurat de un program computerizat pentru acest dispozitiv.

„Vom continua să promovăm această tehnică unică în alte regiuni ale țării, deoarece este un subiect extrem de relevant în domeniul traumatologiei în present

Este îmbucurător faptul că printre profesorii ortopezi militari și civili americani și irlandezi se numără chirurgul nostru ortoped Yuriy Demyan Jr. care a devenit formatorul oficial al acestei tehnici”, subliniază Yelyzaveta Ivanivna.

 Printre formatori:

Roman Gajda, MD, colonel (pensionat), profesor la Universitatea Brown și director al secției de traumatologie ortopedică la Spitalul Rhode Island, SUA; Philip C. McClure, MD, director al Centrului internațional pentru alungirea membrelor din Baltimore, SUA; Conor Green, profesor la University College Dublin, Irlanda;John E. Herzenberg, MD, fondatorul celui mai renumit curs din lume, Baltimore Course in Limb Deformity, director emerit al International Centre for Limb Lengthening, Baltimore, SUA.

Manageri- Gene Ryan, Senior Global Product Manager, Limb Restoration Division;

Yulia Shama, manager de proiect, Razom Co-Pilot SUA; Lileia Dzhaliuk, manager de proiect, Co-Pilot Ucraina.

Exit mobile version