Home Новини До трьох років ув’язнення засудили трьох закарпатців за ухилення від призову на...

До трьох років ув’язнення засудили трьох закарпатців за ухилення від призову на військову службу

0

На Закарпатті до 3 років ув’язнення засудили жителів Мукачівського, Берегівського та Тячівського районів за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це 10 червня повідомили на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

За інформацією відомства, у суді довели вину 43-річного чоловіка, який у грудні 2023 року письмово відмовився від проходження служби. Закарпатець мотивував свою відмову долучитись до лав ЗСУ тим, що на його утриманні перебуває матір. Проте документів на підтвердження цього чоловік не надав, а згодом визнав свою вину.

51-річний житель Берегівського району також відмовився йти до лав Збройних сил через те, що у нього семеро дітей, троє з яких — неповнолітні. За словами обвинуваченого, вони виховують їх разом зі співмешканкою, проте у свідоцтвах про народження інформація про нього як про батька відсутня.

„Закарпатець вважав, що має право на відстрочку, тож для відправлення у військову частину у визначений час не з’явився. Прокуратура довела, що жодних заяв на оформлення відстрочки чоловік не подавав, тож суд визнав його винним в ухиленні від мобілізації”, — йдеться у повідомленні.

Третій обвинувачений — 31-річний житель села Вільхівці Тячівського району — ще в листопаді 2022 року пройшов ВЛК у центрі комплектування, отримав повістку на відправку у військову частину, однак відмовився від призову. Надалі чоловік пояснював, що проходити службу не хоче через проблеми з серцем.

У прокуратурі додали, що вирок щодо жителя Мукачівського району набрав законної сили, в інших двох випадках ще триває час на апеляційне оскарження.

Exit mobile version