Home Diverse Trei transcarpatieni au fost condamnați la trei ani de închisoare pentru că...

Trei transcarpatieni au fost condamnați la trei ani de închisoare pentru că s-au sustras de la recrutare

0

În Transcarpatia, locuitorii din raioanele Mucacevo, Beregovo și Teaciv au fost condamnați la 3 ani de închisoare pentru că s-au sustras de la recrutare în timpul mobilizării.

Acest lucru a fost raportat pe site-ul web al Procuraturii regionale din Transcarpatia la 10 iunie.

Potrivit agenției, instanța a dovedit  vinovăția unui bărbat de 43 de ani care a refuzat în scris să servească în decembrie 2023. Transcarpatianul  și-a motivat refuzul de a se înrola în Forțele Armate prin faptul că mama sa era în întreținerea sa. Cu toate acestea, bărbatul nu a prezentat niciun document care să dovedească acest lucru, iar ulterior a pledat vinovat.

Un locuitor de 51 de ani din raionul Beregovo a refuzat, de asemenea, să se înroleze în Forțele Armate pentru că are șapte copii, dintre care trei sunt minori. Potrivit acuzatului, el și partenera sa îi educă, dar în certificatele de naștere ale acestora nu există nicio informație despre el în calitate de tată.

„Transcarpatianul a crezut că are dreptul la o amânare, așa că nu s-a prezentat la unitatea militară la ora stabilită. Procuratura a dovedit că bărbatul nu a depus nicio cerere de amânare, astfel că instanța l-a găsit vinovat de sustragere de la mobilizare”, se arată în comunicat.

Cel de-al treilea acuzat, un locuitor în vârstă de 31 de ani din satul Villhivți, raionul Teaciv, a trecut comisia medicală militară  la centrul de recrutare în noiembrie 2022, a primit un apel pentru a fi trimis la o  unitate militară, dar a refuzat să fie recrutat. Mai târziu, bărbatul a explicat că nu a vrut să servească din cauza unor probleme cardiace.

Procuratura a adăugat că verdictul împotriva locuitorului din raionul Mucacevo a intrat în vigoare, în timp ce celelalte două cazuri sunt încă în curs de apel.

Exit mobile version