Home Культура Майже 300 вимушених переселенців безплатно обідають щодня у їдальні церкви євангельських християн-баптистів...

Майже 300 вимушених переселенців безплатно обідають щодня у їдальні церкви євангельських християн-баптистів в Ужгороді

0

В Ужгороді майже 300 вимушених переселенців щодня безплатно обідають у їдальні церкви євангельських християн-баптистів. Тут годують і приймають людей з перших днів повномасштабної війни.

За словами пастора церкви Давида Ороса, годують людей у дві зміни, бо відразу всі не поміщаються. Безплатні обіди тут тільки для переселенців.

„Ми даємо кожному окремий талончик, й люди реєструються на місяць вперед. Приходять сюди по талонах, сідають і ми годуємо їх. Спочатку ми не робили цього і мали великий колапс тут, бо були великі черги”, — розповів Давид Орос.

Серед відвідувачів їдальні багато пенсіонерів. Є люди, які щодня ходять на обіди понад рік, а то й два. Аби отримати талони на безплатні обіди, достатньо показати посвідчення ВПО.

„Можете уявити собі: у кожного невелика пенсія. Підіть у магазин і подивіться які там ціни. Наприклад, навіть обід. Що тобі треба на обід? Що ти купиш? Там твоєї пенсії вистачить на 10 днів. А далі що робити?”, — каже вимушена переселенка з Харкова Лілія.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в ужгородській церкві євангельських християн-баптистів знайшли прихисток майже 3000 вимушених переселенців. Наразі тут постійно проживає майже 80 людей, вони теж приходять сюди харчуватися.

„Це дуже важливо для усіх людей, які тут знаходяться, і які приїхали із зон, де немає ні їсти, ні пити, ні де жити. Тому ми дякуємо за все, що нам надають, що ми маємо і що мають наші діти”, — каже вимушена переселенка з Дніпропетровщини Альона.

„Моя ціль не просто нагодувати людей. Я знаю, що у нашому житті є цінності набагато більші й глибші. Саме тому ми пропонуємо людям приходити, якщо їм цікаво, на 15 хвилин раніше до обіду. Я читаю їм одну за другою різні Біблійні історії, показую, яке їх практичне застосування в нашому житті. Багато людей, які приходять обідати, говорять, що ця частина стала для них дуже важливою в житті”, — розповів Давид Орос.

Exit mobile version