Home різне 25 000 доларів за перетин кордону: двох закарпатців затримали за підозрою у...

25 000 доларів за перетин кордону: двох закарпатців затримали за підозрою у переправленні чоловіків до Словаччини

0

Двох закарпатців затримали за підозрою у переправленні чоловіків до Словаччини. Держприкордонслужба України

На Закарпатті прикордонники Чопського загону разом із правоохоронцями затримали двох чоловіків, яких підозрюють у переправленні військовозобов’язаних до Словаччини. Їм повідомили про підозри.

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби України.

За інформацією ДПСУ, одного з організаторів затримали у селі Стужиця Ужгородського району, а його співучасника — під час передачі прикордоннику 6000 доларів хабаря за незаконний перетин кордону 4-х чоловіків.

„Під час обшуку в автомобілі чоловіка виявили ще 4000 доларів. Відомо, що загальна сума, яку переправники вимагали від „клієнтів” складала 25 000 доларів. Також під час обшуків у помешканні підозрюваних вилучили легковий автомобіль української реєстрації, 700 євро та 1500 гривень, 4 мобільні телефони та інші предмети, які можуть бути доказами протиправної діяльності”, — йдеться у повідомленні.

Водночас у районі села Стужиця прикордонники затримали 4-х чоловіків призовного віку. Вони вийшли на переправників через спільних знайомих та діяли відповідно до наданих їм вказівок.

„Двоє із затриманих перебувають у розшуку у зв’язку з ухиленням від мобілізації. Чоловіків затримали в адміністративному порядку. Після встановлення усіх обставин справи, їх притягнуть до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України”, — повідомили у ДПСУ.

Двом підозрюваним у переправленні чоловіків через кордон повідомили про підозри за ч. 3 ст. 332 КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 272 520 грн для організатора та 151 400 грн для його співучасника.

У діях особи, яка намагалася підкупити прикордонника, також вбачають ознаки кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Exit mobile version