Home Diverse Doi transcarpatieni reținuți sub suspiciunea că au traficat bărbați în Slovacia

Doi transcarpatieni reținuți sub suspiciunea că au traficat bărbați în Slovacia

0

Doi transcarpațieni au fost reținuți sub suspiciunea de trafic de bărbați către Slovacia. Serviciul de stat al poliției de frontieră din Ucraina

În regiunea Transcarpatia , grănicerii de frontieră din cadrul detașamentului Ciop împreună cu ofițerii de poliție au reținut doi bărbați suspectați de trafic de persoane pasibile de serviciul militar în Slovacia. Aceștia au primit o notificare de suspiciune.

Acest lucru este menționat pe site-ul web al Serviciului Frontierei de stat a Ucrainei.

Potrivit agenției, unul dintre organizatori a fost reținut în satul Stujițea, raionul Ujgorod, iar complicele său a fost reținut în timp ce înmâna o mită de 6.000 de dolari unui grănicer pentru trecerea ilegală a frontierei de către 4 bărbați.

„În timpul percheziției, alți 4.000 de dolari au fost găsiți în mașina bărbatului. Se știe că suma totală cerută de contrabandiști de la „clienții” lor era de 25.000 de dolari. De asemenea, în timpul perchezițiilor la domiciliile suspecților, au fost confiscate o mașină înmatriculată în Ucraina, 700 de euro și 1500 de grivne, 4 telefoane mobile și alte obiecte care pot fi dovezi ale activității ilegale”, se arată în comunicat.

În același timp, polițiștii de frontieră au reținut patru bărbați de vârstă militară în apropierea satului Stujițea. Aceștia au dat peste contrabandiști prin intermediul unor cunoștințe comune și au acționat în conformitate cu instrucțiunile care le-au fost date.

„Doi dintre cei reținuți sunt căutați în legătură cu sustragerea de la mobilizare. Bărbații au fost reținuți în cadrul procedurii administrative.

După ce vor fi stabilite toate circumstanțele dosarului, aceștia vor fi trași la răspundere administrativă pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”, a precizat agenția.

Celor doi suspecți în cazul trecerii clandestine a bărbaților peste graniță li s-au comunicat notificări de suspiciune în conformitate cu partea a treia a articolului 332 din Codul penal al Ucrainei și o măsură de constrângere sub formă de detenție pentru 60 de zile, cu posibilitatea eliberării pe cauțiune în valoare de 272.520 UAH pentru organizator și 151.400 UAH pentru complicele său.

Acțiunile persoanei care a încercat să mituiască grănicerul prezintă, de asemenea, indicii de infracțiune penală în temeiul părții 3 a art. 369 din Codul penal al Ucrainei. Sancțiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 8 ani, cu sau fără confiscarea bunurilor.

Exit mobile version