duminică, iunie 30, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяПрезидент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що його країна доєднається до чеської ініціативи із закупівлі снарядів 

Президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що його країна доєднається до чеської ініціативи із закупівлі снарядів 

Президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що його країна доєднається до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України. Як заявив він у середу, 26 червня, частину боєприпасів, які постачатимуться, буде відновлено на словацьких заводах, пише TASR.

«Словаччина збільшила виробництво на своїх заводах, де виробляються або відновлюються боєприпаси необхідних калібрів», – сказав він після зустрічі зі своїм чеським колегою Петром Павелом у Празі.

Також словацький лідер заявив, що вже запланував свою зустріч із Володимиром Зеленським. Вона відбудеться або цього тижня у Брюсселі під час Європейської ради, або під час майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні.

Зазначимо, що до ініціативи Чехії з закупівлі боєприпасів для України долучилися понад 20 країн. Але уряд Словаччини не взяв участь у кампанії, заявивши, що конфлікт «не має військового вирішення», а відправка зброї в Україну «лише продовжить війну». Відтак Словаччина на державному рівні не долучилася до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України.

Нагадаємо, у лютому президент Чехії Петр Павел оголосив, що знайшов близько 800 тис. боєприпасів для України (500 тис. калібру 155 мм і 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах. Петр Павел закликав ЄС фінансово підтримати закупівлю снарядів для України у межах так званої чеської ініціативи.

Однак, як стало відомо, країни-союзниці України зіштовхнулись з проблемами зростання цін на боєприпаси та їхньою низькою якістю. Це призводить до того, що половину отриманих за межами Європи снарядів не можливо відправити в Україну так швидко, як планувалося. Відтак їх потрібно відновлювати на європейських заводах.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments