duminică, iunie 30, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяУ Мукачеві затримали мера Андрія Балогу та голову райради Михайла Ланя

У Мукачеві затримали мера Андрія Балогу та голову райради Михайла Ланя

Затримання пов’язано з корупційною схемою продажу місцевого стадіону «Авангард», внаслідок якої громада втратила понад 70 млн грн

На Закарпатті Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро затримали мера міста Мукачево Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя. Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки у центрі міста площею понад 3 гектари.

Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

За її словами, організатором схеми є голова районної ради — впливовий авторитет у кримінальному середовищі регіону. В минулому він двічі обирався народним депутатом, у той час від забороненої зараз „Партії регіонів”.

„На сесії міськради міський голова забезпечив прийняття рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою у майже 9 разів. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради. Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки. За матеріалами справи, за це власникам компанії-оцінювачки дали хабар. Унаслідок таких оборудок із землею з ринковою вартістю 84,6 млн грн, її продали за 9,6 млн грн”, — розповіла речниця.

Крім того, міський голова особистим рішенням надав товариству розтермінування платежу на 6 місяців. Наразі правоохоронці затримали міського голову, голову районної ради, ексначальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради, додала речниця.

Посадовцям, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готують повідомлення про підозру за:

ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);

ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем);

ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Міському голові та голові районної ради загрожує від 3 до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У Мукачівській міській раді заявили, що посадовці впевнені у законності своїх дій та готові довести свою правоту в суді.

Суспільне намагається отримати коментар адвоката Андрія Балоги.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments