duminică, iunie 23, 2024
spot_img
AcasăDiverseAproape 300 de persoane strămutate în interiorul țării iau prânzul gratuit în...

Aproape 300 de persoane strămutate în interiorul țării iau prânzul gratuit în fiecare zi în sala de mese a Bisericii Evanghelice Creștine Baptiste din Ujgorod

În orașul Ujgorod, aproape 300 de persoane strămutate în interiorul țării iau prânzul gratuit în fiecare zi în sala de mese a Bisericii Creștine Baptiste Evanghelice. Oamenii au fost ospătați și primiți aici încă din primele zile ale războiului de amploare.

Potrivit pastorului bisericii, David Oros, ei hrănesc oamenii în două schimburi, deoarece nu pot găzdui pe toată lumea deodată. Mesele gratuite sunt oferite doar pentru persoanele internate.

„Le dăm fiecăruia un bon separat, iar oamenii se înregistrează cu o lună înainte. Ei vin aici cu bonurile, se așează și noi îi servim cu mâncare. La început, nu am făcut acest lucru și am avut un mare colaps aici, deoarece erau cozi lungi”, a declarat David Oros.

Printre vizitatorii cantinei se numără și mulți pensionari. Sunt persoane care vin aici să ia masa de prânz în fiecare zi de mai bine de un an sau chiar doi. Pentru a primi bonuri pentru mese gratuite, tot ce trebuie să facă este să arate cardul de IDP.

„Vă puteți imagina: toată lumea are o pensie mică. Mergeți la un magazin și vedeți care sunt prețurile. De exemplu, chiar și prânzul. De ce aveți nevoie pentru prânz? Ce aveți de gând să cumpărați? Pensia ta acolo va fi suficientă pentru 10 zile. Și apoi ce te faci?”, spune Lilia, o persoană strămutată în interiorul țării din Harkov.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, aproape 3.000 de persoane strămutate în interiorul țării și-au găsit refugiu în Biserica creștinilor evanghelici baptiști din Ujgorod. În prezent, aproape 80 de persoane locuiesc aici în mod permanent și vin aici și pentru mese. .

„Acest lucru este foarte important pentru toți oamenii care se află aici și care au venit din zone în care nu au ce să mănânce, să bea sau să trăiască. De aceea suntem recunoscători pentru tot ceea ce ni se dă, pentru tot ceea ce avem și pentru tot ceea ce au copiii noștri”, spune Aliona, o persoană strămutată în interiorul țării din regiunea Dnipro.

„Scopul meu nu este doar să hrănesc oamenii. Știu că există valori mult mai mari și mai profunde în viețile noastre. De aceea îi invităm pe oameni să vină cu 15 minute mai devreme, înainte de prânz, dacă sunt interesați. Le citesc diferite povești biblice, una câte una, și le arăt cum pot fi aplicate în viața noastră. Mulți oameni care vin la prânz spun că această parte a devenit foarte importantă pentru ei în viața lor”, a declarat David Oros.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments