joi, iulie 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieMobilizare: ce schimbări îi așteaptă pe ucraineni de la 1 iulie

Mobilizare: ce schimbări îi așteaptă pe ucraineni de la 1 iulie

În iulie, Ucraina va introduce o serie de modificări ale normelor de mobilizare referitoare la rezervarea angajaților, notificarea citațiilor, călătoriile în străinătate și studenții.

În special, angajatorii își vor putea rezerva angajații online prin intermediul aplicației Diya. Acest lucru se aplică întreprinderilor critice și companiilor care lucrează pentru nevoile forțelor de apărare. Procesul va fi rapid, transparent și fără birocrație. Se preconizează că va dura aproximativ o oră pentru rezervare, potrivit Fakty.

Livrarea citațiilor

Citațiile trimise prin scrisoare recomandată vor fi considerate notificate începând cu 16 iulie. Refuzul de a primi sau de a returna scrisoarea va fi considerat drept notificare. Neprimirea unei convocări nu scutește de mobilizare. Neprezentarea fără motive întemeiate este supusă răspunderii administrative.

Călătorii în străinătate

Pentru a călători în străinătate, bărbații aflați la vârsta de recrutare au nevoie nu numai de pașaport, ci și de un document militar. Poate fi prezentat un cod QR de pe un document militar de înregistrare. Existența unor motive de scutire de la mobilizare sau de excludere de la înregistrarea militară din motive de sănătate este o condiție prealabilă.

Mobilizarea studenților

Începând cu 1 iulie, studenții cu fracțiune de normă, precum și cei care urmează a doua sau a treia formă de învățământ superior, sunt supuși mobilizării. Aceasta nu se aplică studenților cu normă întreagă din primul ciclu de învățământ superior (licență).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments