miercuri, mai 8, 2024
spot_img
AcasăНовиниБіля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення...

Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод (ФОТО)

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області з метою контролю за станом навколишнього природного середовища в зоні впливу Солотвинського солерудника було створено комісію в складі представників Солотвинської селищної ради, Тячівської районної державної адміністрації – Тячівської районної військової адміністрації, Головного управління ДСНС у Закарпатській області, державного підприємства «Виробнича дирекція з ліквідації Солотвинського солерудника», Закарпатської обласної військової адміністрації.

Комісією було проведено обстеження території Солотвинського солерудника, в ході якого виявлено стихійні сміттєзвалища, пластикові пляшки в карстових провалах, обладнання для забору води з карстових провалів (забір води на час обстеження не здійснювався).

Інспекцією також відібрано проби поверхневої води в створах: 1200 м вище впадіння потоку Глод, який тече з солерудника, в р. Тиса; потік Глод; р. Тиса 500 м нижче впадіння потоку Глод. Проведеними вимірюваннями показників складу та властивостей вод встановлено перевищення у створі 500 м. нижче впадіння потоку Глод в р. Тиса гранично-допустимих концентрацій за наступними показниками: завислі речовини – в 1,2 рази та сухий залишок – в 1,4 рази.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments