luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеВ Україні починають вимикати світло боржникам

В Україні починають вимикати світло боржникам

В Україні повернули штраф за невчасне внесення сплати за комунальні послуги. Окрім цього, якщо є борги за споживання електроенергії, то вже найближчими днями може загрожувати відключення електропостачання.

Про це повідомив Ukrainianwall відсилаючись на zn.ua.

Таке рішення було прийнято Кабінетом міністрів перед новим роком, а 9 січня його схвалила Верховна Pада. За майже 2 роки повномасштабної війни українці заборгували за електроенергію 15 млрд. грн.

Хоч тариф на електроенергію і підняли в червні 2023 року, кажуть, він все одно має бути вищим. Тому Кабмін зняв мораторій чим дозволив карати Українців за борги.

Зазначається, що з лютого мораторій збережеться лише у районах, які прилягають до зони боїв. Іншим неплатникам вже починають відключати електроенергію. Також за прострочення платежу можна отримати пеню.

За даними, близько 40% жителів Києва мають заборгованість, а це приблизно мільйон людей. Але чиновники впевнені, що не всі українці в такому важкому матеріальному стані.

Тим, ті хто самостійно не може повністю сплачувати комунальні послуги, держава може надати субсидії.

В першу чергу, під відключення попадають споживачі, які мають заборгованість в понад 3000 грн.

Дізнатися про борги за світло просто. В щомісячних платіжках за спожиті послуги детально викладено інформацію.

Також інформацію про заборгованість можна отримати у відділеннях „Укрпошти”, Банку або на сайті постачальника електроенергії.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що тариф на електроенергію для населення у 2024 році може зрости до 6 гривень.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments