joi, mai 9, 2024
spot_img
Acasăрізнезакарпатця Івана Данацка підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

закарпатця Івана Данацка підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Закарпатцю Івану Данацку повідомили про підозру у заклиці до ненависті єврейського народу. Фото: СБУ в Закарпатській облатсі.

На Закарпатті правоохоронці підозрюють жителя села Анталовці Ужгородського району у розпалюванні міжнаціональної порожнечі. У телефонній розмові Суспільному закарпатець Іван Данацко підтвердив, що йдеться про нього.

За словами речниці СБУ в Закарпатській області Ванди Мільо, підозрюваний публічно погрожував послідовникам хасидського руху. Про це він заявляв у своїх дописах на власних сторінках у Facebook та TikTok.

„У деструктивному контенті чоловік „обґрунтовував” свою ненависть до представників юдейської громади, а також розповідав про „способи” фізичної розправи над ними”, — розповіла речниця.

Закарпатець вже є підозрюваним за фактами виправдовування збройної агресії РФ проти України. На цьому його викрили у березні 2023 року. Тоді суд не обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

„Провокаційними заявами чоловік намагався дестабілізувати внутрішню ситуацію у прикордонному регіоні та штучно зіпсувати імідж України на міжнародній арені. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій закарпатця”, — сказала Ванда Мільо.

Чоловіку повідомили про підозру за ст. 161 КК України. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

У телефонному коментарі Суспільному Іван Данацко заявив: „З обвинуваченням про заклики до ненависті єврейського народу та приниження їх через релігійні переконання не погоджуюсь й провину свою не визнаю. У мене вже є адвокати, буду захищатися у суді”.

Що відомо про Івана Данацка

14 травня 2021 року, щодо Івана Данацка поліцейські відкрили кримінальне провадження через умисний підпал. За словами речниці ГУНП на Закарпатті, чоловік умисно підпалив свій автомобіль. Обвинувачення у підпалі Іван Данацко спростовував: „Я їхав за кермом і від негативної енергетики загорівся автомобіль у салоні…”, — розповідав тоді Суспільному чоловік.

Також у березні 2023 року СБУ оголосила підозру закарпатцю у виправдовуванні збройної агресії РФ та поширенні пропаганди. У коментарі Суспільному Іван Данацко заявив, що з обвинуваченням про виправдовування агресії РФ не погоджується, однак, і від слів у публікаціях на власній сторінці у соцмережах не відмовляється.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments