luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеЗаконопроєкт про мобілізацію: НБУ готовий до обговорення фінансових обмежень для ухилянтів

Законопроєкт про мобілізацію: НБУ готовий до обговорення фінансових обмежень для ухилянтів

Голова Національного банку України Андрій Пишний повідомив, що регулятор готовий долучитися до консультацій у Верховній раді стосовно фінансових норм законопроєкт про мобілізацію.

Відповідну заяву очільник НБУ зробив у ефірі телеканалу „Ми — Україна”.

„Я думаю, що в процесі його опрацювання в парламенті у нас повинні відбутися дискусії та обмін думками”, — сказав Пишний.

Водночас голова Національного банку підкреслив, що питання мобілізації не входять до компетенції НБУ, оскільки це є проблематикою уряду, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ.

„Якщо буде потреба, а вона найімовірніше виникне, тому що законопроєкт дійсно містить деякі пункти, ми візьмемо участь у дискусії. І ця дискусія буде аргументованою”, — зазначив посадовець.

Пишний також переконаний, що ця дискусія „виведе на оптимальний варіант формулювань законопроєкту”.

8 січня перша заступниця очільника НБУ Катерина Рожкова наголосила, що не підтримує банківські обмеження для чоловіків, які ухиляються від мобілізації.

Раніше уряд вніс до парламенту законопроєкт „Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

24 грудня 2023 року міністр оборони Рустем Умєров заявив, що найближчими днями у Верховній раді буде зареєстрований законопроєкт щодо мобілізації та служби у Силах оборони загалом.

19 грудня президент Володимир Зеленський поінформував, що під час обговорення питання стосовно закону про зміну порядку мобілізації військові запропонували додатково призвати 450-500 тисяч людей.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments