luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеНа Закарпатті минулої доби семеро людей намагалися підкупити прикордонників

На Закарпатті минулої доби семеро людей намагалися підкупити прикордонників

Впродовж минулої доби на кордоні у двох пунктах пропуску на Закарпатті семеро людей намагалися дати хабар прикордонникам за дозвіл виїзду з України.

Про це повідомили на сторінці Держприкордонслужби України — Західний кордон у Facebook.

За інформацією відомства, у п’яти випадках підкупити військовослужбовців намагалися у пункті пропуску „Тиса”, що на кордоні з Угорщиною, ще у двох випадках – у пункті пропуску „Ужгород” – на кордоні зі Словаччиною. Загалом запропонована неправомірна винагород склала майже 41000 гривень.

Зокрема у пункті пропуску „Тиса” правоохоронцям намагалися дати хабар з метою вирішення питання щодо пропуску чоловіків призовного віку без документів, які б надавали їм право виїзду за межі України у період дії воєнного стану. У двох випадках „владнати” проблеми чоловіків спробували їхні дружини.

„Також за допомогою хабаря сподівалися змінити рішення прикордонного наряду два водії вантажівок, які прямували до Угорщини. Під час перевірки документів інспектори виявили не співпадіння фактичних даних з даними, внесеними в електронні обліки. Втім, водіям також не вдалося „переконати” правоохоронців підкупом”, — йдеться у повідомленні.

У пункті пропуску „Ужгород” з пропозицією неправомірної вигоди до прикордонників звернулися двоє закарпатців, які не мали при собі військово-облікових документів для виїзду за кордон. Чоловіки запропонували нарядам грошову винагороду у розмірі 100 і 300 доларів США, на що отримали категоричну відмову.

У всіх випадках на місце події викликали слідчо-оперативні групи Нацполіції. У діях затриманих вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments