luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеПоранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)

Поранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)

Поранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)Поранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)

Поранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)Поранені військові проходять реабілітацію в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології (ВІДЕО)

У Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології проходять реабілітацію після важких травм військові. Наразі це один із шести закладів досконалості по реабілітації в Україні.

Як розповідає „Суспільне Ужгород”, в Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології 20 фахівців з реабілітації займаються з пораненими військовими та цивільними.

Після важких травм реабілітацію у центрі нейрохірургії проходять військові. Дмитро отримав мінно-вибухове поранення. Лікарі діставали уламки з головного мозку. Фізичний терапевт Олесь Лебединський каже: на військового чекає ще одна операція з пластики черепа та тривала реабілітація.

„Це викликало у чоловіка лівобічний геміпарез, тобто слабкість. І починали ми з того, що нога була слабка. Він у нас вже понад місяць, й на початку ніяких рухів не робив. Через ліву ногу було важко навіть садити, він не тримав рівновагу. Ми починали з простих завдань, щоб покращити координацію наскільки це можливо. Тобто, підіймали на ноги з підтримкою. Зараз це вже достатньо суттєвий прогрес”, — розповів Олесь Лебединський.

Також для адаптації пацієнтів до домашнього середовища в Обласному центрі нейрохірургії та неврології є ергокухня. Одним із видів занять є приготування їжі під наглядом фахівців із реабілітації.

„Ергокухня відрізняється тим, що тут є адаптована духова шафа і вона наближена до зросту і пацієнтів, які на кріслах колісних. Завдяки благодійному фонду „Пацієнти України” у нас є спеціальна варильна поверхня, яка підіймається й опускається. Звісно, у домашніх умовах такого нема. Та ми маємо зрозуміти, що і як відбувається, показати пацієнту, що треба зробити: як набрати воду, як закип’ятити, як порізати”, — зазначила завідувачка відділення фізичної та реабілітаційної медицини Катерина Зінов’єва.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments