luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяПосол у ЄС назвав три альтернативи, якщо Угорщина заблокує 50 млрд євро...

Посол у ЄС назвав три альтернативи, якщо Угорщина заблокує 50 млрд євро для України

Посол України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов вважає, що Брюссель зможе домовитись про виділення Києву фінансової допомоги навіть у разі блокування Угорщиною чотирирічної програми на 50 мільярдів євро.

Про це, як повідомляє „Європейська правда”, він сказав в інтерв’ю „Forbes Україна”.

Ченцов пояснив, що існують „альтернативні варіанти” для надання Україні фінансової підтримки в разі блокування Ukraine Facility.

„Варіант А – пропонується створити фонд для України, який діятиме чотири роки в межах бюджету ЄС. Варіант Б – позабюджетний фонд, куди держави-члени ЄС можуть робити внески. Також Єврокомісія може запозичувати допомогу під свою гарантію, макрофінансова допомога – періодичні запозичення від Єврокомісії під гарантії”, – додав він.

Угорщина заявляє, що до угоди з ЄС щодо допомоги Україні ще далеко

Український дипломат вказав, що перевага надається варіанту А, бо він „дешевший і зручніший”, тому він вважає найімовірнішим саме цей варіант у разі вето Будапешта.

„Угорщині відомо про інші варіанти. Будь-яка країна не може постійно бавитися у вето. В Угорщини та інших держав-членів є національні інтереси. Вони змушені працювати з іншими державами, щоб залишатися нормальною країною, яка може не лише блокувати, а й конструктивно працювати в ЄС”, – сказав Ченцов.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments