luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеП’ять країн ЄС просять Єврокомісію повернути мита на зерно з України

П’ять країн ЄС просять Єврокомісію повернути мита на зерно з України

Міністри сільського господарства Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини у спільному листі до Єврокомісії просять ввести мито на імпортне українське зерно через нібито недобросовісну конкуренцію.

Про це пише Міністерство сільського господарства Угорщини.

Підписанти просять вжити заходів через дешевшу сільськогосподарську продукцію з України. Вони стверджують, що Україна поглинає їхні експортні ринки.

Міністри вказали, що їхні країни виробляють значно більше пшениці та кукурудзи, ніж їм потрібно, що є ключовим для європейської продовольчої безпеки та стратегічного суверенітету ЄС.

„Саме тому Брюсселю необхідно запровадити заходи, які захистять ринки країн-членів, що межують з Україною, допомагаючи їм використовувати весь свій експортний потенціал. Одним із таких заходів може бути запровадження імпортних мит на найбільш чутливі сільськогосподарські продукти”, – йдеться в листі.

Підписанти стверджують, що їхні фермери зазнали значних збитків після того, як минулого року ЄС призупинив імпортні квоти та мита на зерно з України. Вони закликають Європейську комісію перевірити, чи відповідають українські правила виробництва стандартам ЄС.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments