luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеПіслястрайкунакордонісловацькікомунальникизібралинеоднувантажівкусміття (ФОТО)

Післястрайкунакордонісловацькікомунальникизібралинеоднувантажівкусміття (ФОТО)

Страйк словацьких перевізників, які неодноразово блокували прикордонні переходи з Україною в листопаді та грудні завершився. Натомість залишилися купи сміття.

Виявляється, що далекобійників, які змушені були по кілька днів стояти у чергах не забезпечили переносними смітниками, а подеколи й переносними туалетами.

Поліція зупиняла їх біля Міхаловце, а також біля Кошице, щоб вони не збиралися всі одночасно біля кордону у Вишнє-Нємецькому. Зокрема кілометрові колони каміонів утворилися на трасі від Кошице до Бідовце.

Українські перевізники були змушені кілька днів буквально жити у фурах на узбіччі траси не по власній волі. Згодом Національна автомобільна компанія, як розпорядник дороги, подумала про пересувні туалети, але сміттєві баки біля дороги не поставила.

«Після досвіду подібних випадків у минулому встановлення тимчасових урн для сміття не було розпочато. За таких обставин кошики не приносять достатнього ефекту. Що природно для постійної зміни довжини колони», – повідомив Томаш Ференчак, речник компанії.

Тому залишене сміття на узбіччі довелося прибирати місцевим комунальникам.

Мер села Бідовець Павол Азарі розповів, що минулого тижня на ділянці біля населеного пункту зібрали вантажівку сміття. «Всілякі мішки з відходами від того, що вони тут їли та пили. У них не було сміттєвих баків, лише переносні туалети», – описує він ситуацію, яка склалася.

Водії вантажівок змушені були спати у салоні автівок. За словами мера, українських водіїв на приватних автомобілях навіть відвозили до найближчого продуктового магазину, щоб вони могли поповнити запаси продуктів.

Каже, що жодних проблем з ними не виникало. І вони не винні, що сміття після страйку залишилося. Хоча більш логічним було б, аби його прибрали власне самі страйкарі.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments