vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяРумунські дипломати в Україні зустрілися з румуномовними журналістами Закарпатської області

Румунські дипломати в Україні зустрілися з румуномовними журналістами Закарпатської області

Група румунських дипломатів відвідала сьогодні з робочим візитом Ухгород. Це Його Високоповажність Александру Віктор Мікула, Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Києві, та Граціан-Флорін Пирву, консул Румунії в Солотвино (Слатіна).

„Нам дуже приємно і ми пишаємося тим, що першим пунктом призначення високих гостей стала телерадіокомпанія „Суспільне”, де працюємо ми, троє румунських журналістів, продюсери телепрограми „У румунів вдома” і радіопрограми „Румунські меридіани”, – повідомляє кореспондент Interregionews.eu.

Це колишня редакція румуномовних передач Закарпатської телерадіокомпанії, яка була заснована в 1968 році і за ці роки зробила величезний внесок в інформування та просвітництво 40-тисячного румунського населення Закарпаття, історичного Марамуреша.

Румунські дипломати поспілкувалися з румунськими журналістами Анжелікою Дан, Сільвією Логойдою та Ельвірою Кілару.

Йшлося про роботу румунських журналістів у Координаційному центрі радіомовлення і телебачення національних меншин Дирекції суспільно важливого контенту та спеціальних проектів у Закарпатській області НСТУ в умовах воєнного стану та руйнівної війни, про виклики та проблеми, з якими стикаються мовники, про нагальні потреби для покращення їхньої роботи та виконання місії речника румунів правого берега Тиси. Йшлося про необхідність брати участь у проектах, що фінансуються Департаментом з питань румунів за кордоном, якомога частіше перебувати в центрі румунської громади, шукати шляхи для створення тем про румунів і для румунів та популяризувати їх у соціальних мережах.

„Ми дякуємо Його Високоповажності, Надзвичайному і Повноважному Послу Александру Віктору Мікулі та консулу Румунії в Солотвино Граціану-Флорину Пирву за готовність знайти час у своєму графіку для румунських журналістів на Закарпатті та за їх обіцянку підтримувати нас і надалі”, – пише журналістка Ельвіра Кілару.

Варто зазначити, що Ельвіра Кілару – єдина в Україні етнічна румунська  заслужена журналістка. Вона родом з Республіки Молдова. Багато років працює на державній телерадіокомпанії, раніше була головним редактором. Вона також представляє філію медіа-центру BucPress у Закарпатській області (Марамуреш на правому березі річки Тиса) і публікує новини на веб-сайті агентства BucPress та на сайті Interregionews.eu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments