vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийСловаччина підтримає виділення Україні 50 млрд євро від Європейського Союзу

Словаччина підтримає виділення Україні 50 млрд євро від Європейського Союзу

Також уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро від Європейського Союзу. Також уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

Про це 24 січня в Ужгороді після зустрічі з прем’єром Словаччини Робертом Фіцо заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу. Маємо конкретні домовленості, що Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів», – зазначив Денис Шмигаль.

За підсумками зустрічі Денис Шмигаль та Роберт Фіцо підписали спільну заяву, в якій підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів і висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Також Денис Шмигаль відзначив, що сторони підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України, підвищенні транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції та розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Нагадаємо, 16 січня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що підтримує угорського колегу Віктора Орбана у боротьбі проти виділення Україні 50 млрд євро з бюджету Євросоюзу і зазначив, що на зустрічі із Денисом Шмигалем вкотре наголосить, що блокуватиме вступ України в НАТО, пояснивши, що «цей курс для нього дуже важливий».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments