duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăКультура2024-й у Закарпатті може бути оголошеним роком Августина Волошина

2024-й у Закарпатті може бути оголошеним роком Августина Волошина

Відповідний проект рішення сьогодні обговорили на засіданні постійної комісії облради з питань культури, молоді та інформаційної політики, фізичної культури і спорту під головуванням Наталії Шетелі.

Потенційне рішення обґрунтоване тим, що 17 березня 2024 року виповнюється 150 років з дня народження першого Президента Карпатської України Августина Волошина. У разі прийняття рішення, протягом 2024 року планується проведення культурних, наукових та мистецьких заходів, присвячених цій постаті.

Комісія також ініціювала звернення до Закарпатської ОВА про фінансове наповнення Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

Окремо члени комісії повернулися до рішення президії облради щодо проєкту Положення про обласні премії для талановитої, перспективної, творчої молоді та їх керівників.

У засіданні взяли участь  члени комісії: Юрій Покорба, Михайло Лаба, Едгар Токар, перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч, депутат Володимир Чубірко та керівники профільних підрозділів Закарпатської ОВА.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments