duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăCultură2024 poate fi declarat anul lui Augustin Voloșin în Transcarpatia

2024 poate fi declarat anul lui Augustin Voloșin în Transcarpatia

Proiectul de decizie în cauză a fost discutat astăzi în cadrul unei ședințe a Comitetului permanent pentru cultură, tineret și politică informațională, cultură fizică și sport al Consiliului regional.

Potențiala decizie este justificată de faptul că la 17 martie 2024 se împlinesc 150 de ani de la nașterea primului președinte al Ucrainei Carpatice, Augustin Voloșin. În cazul în care decizia va fi luată, în 2024 vor avea loc evenimente culturale, științifice și artistice dedicate acestei personalități.

De asemenea, comisia a inițiat un apel către Administrația Regională de Stat din Transcarpatia pentru a oferi sprijin financiar pentru Programul de susținere a publicării de lucrări ale autorilor locali, promovarea cărților din Transcarpatia și facilitarea distribuției de cărți.

Separat, membrii comisiei au revenit asupra deciziei Prezidiului Consiliului Regional cu privire la proiectul Regulamentului privind Premiile regionale pentru tinerii talentați, de perspectivă, creativi și conducătorii lor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments