duminică, iunie 30, 2024
spot_img
AcasăDiverseColonelul Vadim Sukharevsky, comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor...

Colonelul Vadim Sukharevsky, comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Colonelul Vadim Sukharevsky, originar din Beregovo, Transcarpatia  a fost numit comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei conform ordinului ministrului apărării al Ucrainei din 10 iunie 2024. Această informație a fost comunicată de Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene.

Sukharevsky, în vârstă de 39 de ani, a ocupat funcția de adjunct al șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, începând cu 10 februarie 2024. El a participat la conflictul ruso-ucrainean începând din 2014 și a luat parte la prima sa confruntare la Semenivka, în regiunea Donețk, pe 13 mai același an, când era doar locotenent senior și avea porecla „Bursucul”. Suharevskyi a fost primul care a ordonat să se tragă asupra militanților separatiști pentru a-i neutraliza. El a tras din BTR-ul său asupra subordonaților teroristului Ihor Strelkov-Hirkin. La sfârșitul verii, Borsuk a fost rănit. Din 2016, militarul a executat misiuni în direcția Mariupol. Atunci, el făcea parte din brigada a 36-a de infanterie marină.

Rangul de locotenent-colonel l-a primit în iunie 2020. În scurt timp, Suharevskyi a devenit colonel. Deja cu acest rang, el a primit titlul de „Erou al Ucrainei” în 2022.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments