luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăDiversePovestea lui Mykola, un soldat din Brigada 128 Transcarpatică

Povestea lui Mykola, un soldat din Brigada 128 Transcarpatică

Mykola este comandant de tun al unei unități de artilerie din cadrul Brigăzii separate 128 de asalt montan separat  Transcarpatice. El este din orașul Rahiv, Transcarpatia, are 25 de ani și servește în cadrul forțelor armate de 5 ani. Contractul său anterior urma să expire la 25 februarie 2022, dar, din cauza izbucnirii invaziei la scară largă, a rămas în cadrul Forțelor Armate.

Povestea soldatului a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Legiunii Transcarpatice.

Încă din primele zile ale războiului, unitatea de artilerie a lui Mykola s-a aflat în cele mai fierbinți locuri.

„La una dintre pozițiile noastre anterioare, terenul din jurul nostru semăna cu suprafața lunară – totul era în cratere. Dar niciunul dintre oamenii noștri nu a fost rănit. Pentru că tunul era bine îngropat și întărit cu bușteni. Unul dintre obuzele inamice a explodat la 30 de metri distanță și nu s-a întâmplat nimic – toate schijele au fost preluate de fortificația din lemn”, a declarat soldatul.

Mykola descrie misiunile sale de luptă: „Acopeream asaltul infanteriei și am auzit focul unui sistem inamic de lansatoare multiple de rachete Uragan. Obuze cu muniție cu dispersie au zburat peste noi spre vecinii noștri. „Uraganul” a fost reperat și ni s-a ordonat imediat să luptăm. În timp ce noi pregăteam arma, rușii au reușit să tragă o altă salvă. Am țintit și am tras un foc, urmat de o întoarcere mare (ceea ce înseamnă că inamicul a început să fugă) și încă unul.

Apoi am întors din nou și am tras un al treilea foc de armă. După aceea, am primit ordinul de a înceta focul. La început, am crezut că inamicul reușise să scape, dar comandantul a transmis prin radio: „Ați nimerit în mișcare – sunteți bravo!”

Mykola este din orașul Rahiv. „Mi-e dor de munții  aici, așa că, atunci când reușesc să mă întorc acasă, aproape că plâng la vederea peisajelor locale. Ce ajută să continui să mergi mai departe? Avem o echipă foarte bună, suntem mereu pozitivi. Iar sprijinul familiei mele – ne amintește pentru ce luptăm…”, a rezumat soldatul.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments