marți, aprilie 30, 2024
spot_img
AcasăPoliticPreot-paroh din Hust  judecat pentru justificarea agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei

Preot-paroh din Hust  judecat pentru justificarea agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei

Preotul paroh este  suspectat de incitare la ură interetnică și religioasă și de justificarea agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei

Acest lucru a fost raportat pentru Suspilne de către purtătorul de cuvânt al departamerntului SBU din regiunea Transcarpatia, Wanda Milo.

Potrivit acesteia, suspectul a calificat invazia la scară largă a Federației Ruse drept un „război civil” și a făcut apel la credincioși să se sustragă de la mobilizare. În plus, el a incitat enoriașii împotriva reprezentanților uneia dintre minoritățile naționale și a enoriașilor de alte confesiuni religioase.

„În timpul perchezițiilor, ofițerii de aplicare a legii au găsit tipărituri de rugăciuni care îl menționau pe patriarhul ortodox rus Kirill Gundyaev, cel ce a „binecuvântat” armata rusă să ucidă ucraineni. A fost inițiată o procedură penală în temeiul articolului 197-1 din Codul penal al Ucrainei. Cazul a fost trimis în instanță”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Preotul este acuzat de două articole: partea 1 a articolului 161 din Codul penal și partea 2 a articolului 436-2 din Codul penal al Ucrainei. Bărbatul riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments